Продължава поредицата от бляскави концертиМесец на клавишите в Симфониета-Враца“ на

...
Продължава поредицата от бляскави концертиМесец на клавишите в Симфониета-Враца“ на
Коментари Харесай

Маестро Матиас Манаси от Германия дирижира концерт във Враца тази вечер

Продължава поредицата от блестящи концерти„ Месец на клавишите в Симфониета-Враца “ на 16-ти март от 19.00ч.със солист, прелестната пианисткатаНадежда Цанова, позната от сполучливите си гостувания на врачанска сцена и диригент, именитият немски маестроМатиас Манаси, който идва от Берлин, особено за събитието.



Концертът на 16-ти март от 19.00ч., в градската зала на Враца, отбелязва Международен ден на Франкофонията, който се чества на 20-ти март в 77 страни по света, в това число и България.

На 11 години печели първа премия от състезанието " Нашите деца свирят Бах ", а година по-късно " Grand Prix " от същия конкурс. Следва интервал през който печели повече от 30 награди от наши и интернационалните клавирни състезания. - " Сергей Прокофиев " - Донецк, Украйна, " Zailer " - София и Родос - Гърция, " Франц Шуберт " - Русе, " Млади музикални дарования " - София, " Музиката и Земята " - София, " Немска и австрийска музика " - Бургас и други

На 16 годишна възраст прави своят дебют със симфоничния оркестър на Харков, Украйна изпълнявайки концерт за пиано и оркестър от Роберт Шуман.

През 2005г. Надежда Цанова е призната в НМА " Проф. Панчо Владигеров " в класа на професор Стела Димитрова- Майсторова и проф. Илия Чернаев. По време на образованието си реализира първото си турне в Европа, като гостува във Виена, Прага, Будапеща, Братислава и Чехия. Става стипендиант на фондациите " Todoroff ", " Globul M3 Communications " и " Solty foundation ".

На гала-концерт, отдаден на 110- годишнината на НМА " Проф. Панчо Владигеров " и 80 - тата годишнина на Софийска филхармония под диригентството на Мартин Клепетко (Чехия) в зала България, тя извършва Концерт за пиано и оркестър само че.1 от П. Й. Чайковски

В особено квалифицираната брошура с програмата на Симфониета-Враца до края на месец юни, която се продава в билетния център, е оповестена забавна информация за гостуващите солисти, композиторите и подбраните творби.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР