Продължава полемиката за евентуално европейско финансиране, необходимо за укрепване на

...
Продължава полемиката за евентуално европейско финансиране, необходимо за укрепване на
Коментари Харесай

Продължава полемиката за евентуално европейско финансиране за укрепване на границата ни с Турция

Продължава полемиката за вероятно европейско финансиране, належащо за подсилване на българо-турската граница. В лагера за финансиране с европейски пари е Австрия, която изиска 2 милиарда евро от Европа, с цел да ни помогне.

Призивът ѝ към Европейска комисия бе доказан и на срещата сред австрийския канцлер и нидерландския министър председател – водачи точно на двете страни, които се опълчиха на влизането ни в Шенген.

На второ място в този лагер " за “ е персонално шефът на ЕНП Манфред Вебер. " Против “ обаче е Европейската комисия. Председателят ѝ Урсула фон дер Лайен написа писмо до евролидерите, които ще се срещнат в Брюксел на 9 и 10 февруари, поради мъчителната тематика миграция. Най-важният приоритет в текста е подсилване на външните граници. 

Незабавно конкретизиране обаче през днешния ден от Брюксел: това значи пари за инфраструктура по границата и наблюдението ѝ. Брюксел не финансира стени, безапелационна е Комисията. Сега евролидерите са на ход, в случай че желаят да трансформират тази позиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР