Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина

...
Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина
Коментари Харесай

Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина

Продължава поддръжката за хора с увреждания и лица под карантина по плана на Община Варна „ Патронажна грижа + “, който се осъществя по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.

Дейностите стартираха на 1 октомври м.г. и ще продължат до 01.01.2023 година, оповестиха от дирекция „ Социални действия “ към Община Варна.  

Проектът се реализира в две посоки. Първото от тях е даване на услугите по патронажна грижа, като за задачата е образуван екип от експерти и спомагателен личен състав с обща бройка 44 индивида, обезпечава интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания, възрастни хора в неспособност от самообслужване, лица сложени под карантина.

До края на юни т.г. са обхванати 348 консуматори, като услугите включват посещаване от здравна сестра, психолог, рехабилитатор, домакински асистент и помощник „ Социална работа “, като всеки консуматор употребява услуги до 2 часа на ден, съгласно предварителна самостоятелна оценка, направена от мултидисциплинарен екип. Желаещите в бъдеще да се включат в плана „ Патронажна грижа + в община Варна “ могат да се обадят на следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050.

Във второто направление се осъществят ограничения, ориентирани към запазване на здравето на потребителите на домове за остарели хора, центрове за настаняване от фамилен вид, центрове за обществена рехабилитация и интеграция и други. От стартирането на плана е назначен спомагателен спомагателен личен състав на цялостен работен ден – 46 души, които оказват помощ при грижата за 918 консуматори. По плана са обезпечени персонални защитни средства, обезпечаване на хигиенични и почистващи материали за стерилизация на сградния фонд, тестване на личния състав и на потребителите за COVID-19. Закупена е и спомагателна компютърна техника – 9 броя компютърни конфигурации и 65 броя портативни компютри, която обезпечава благоприятни условия за даването на обществените услуги отдалечено, показват от обществената дирекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР