Продължава планираната полева подготовка с бойни стрелби на формированията за

...
Продължава планираната полева подготовка с бойни стрелби на формированията за
Коментари Харесай

Личен състав и военна техника ще се придвижат по пътната инфраструктура на страната

Продължава плануваната полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита (ПВО) от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк. Тя стартира на 6 март на образователен полигон „ Корен “ и ще продължи до 18 март 2022 година Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

За присъединяване в полевата подготовка ще се извърши напредване на персонален състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен превоз.

На 13 март напредването по пътната инфраструктура ще бъде по направления от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон „ Корен “.

На 18 и 19 март след довеждане докрай на полевата подготовка ще се извърши напредване на военнослужещите с участвалата военна техника назад по посочените направления по пътната инфраструктура и с железопътен превоз.

Формирования от Съвместното командване на специфичните сили (СКСО) до края на март ще организират общоприета полева подготовка на ротационен принцип в Учебния подготвителен комплекс „ Црънча “. Техника на СКСО ще се придвижва по републиканската пътна мрежа всеки понеделник и петък от Пловдив до Црънча и назад.

В сходство с прелиминарен полетен проект до 18 март се плануват полети на вертолети от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа от Румъния до образователен полигон „ Ново село “ и назад. Полетите ще бъдат изпълнявани в границите на взаимната българо-американска подготовка “Joint Training ” на образователен полигон „ Ново село “.

Тя се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в подготовката на ротационен принцип. В „ Joint Training “ вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР