Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага,

...
Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага,
Коментари Харесай

Започна възстановяване на водоподаването в Царево и околните населени места

Продължава цялостната готовност на всички запаси, с които страната разполага, за подпомагане на хората, потърпевши от наводненията в Царево и нормализиране на ситуацията. Това оповестиха от Министерския съвет.

Идентифицирани са към този момент четири жертви – двама мъже и две дами. Няма информация за други изчезнали хора.

Към момента се транспортират всички детайли на краткотрайното железно оборудване, което ще се построи на пътя Царево - Ахтопол, III-9901. Очаква се всички те да бъдат на място до на следващия ден сутринта. Очаква се там да дойде и екскаватор (41 т.), който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост и още в в границите на утрешния ден да стартира монтажът на металния мост.

Работи се по възобновяване и на моста в Царево, посредством закаляване и запълване на дупката със скална маса, с цел да може да се пусне придвижване на леки коли по него. Очаква се до към 3 часа да бъде възобновено придвижването. По пътя Царево - Малко Търново, след с. Изгрев, придвижването се лимитира в една лента. По оборудването на р. Караагач, сред Китен и Царево, се вкарва краткотрайна организация и придвижване в една лента, заради потребност от увеличаване, в резултат на преваляванията и бедствената обстановка.

Към сегашния миг всички екипи на ВиК-Бургас са на терен и работят. Възстановено е водоподаването при Караагач и Лозенец. Утре по обяд ще бъде възобновено и водоподаването в Резово, след замяна на помпа. В Бродилово, където също се чака подмяната на изгоряла помпа, има обезпечена вода за два дни. В село Заберново няма вода, закарана е водоноска. Има проблем с довеждащ кабел към помпената станция. Ще се извика външна лаборатория, с цел да се открие точното място на повредата.

Работи се по канализацията в Царево и Караагач, само че към момента не е възобновена - евентуално ще е нужен спомагателен външен запас. Пробите от водата от язовир “Ясна поляна ” към този момент са в норма. Работи се по изпомпване на водата от Пречиствателна станция “Царево ” - тя е най-пострадала, след което взаимно с EVN ще се извърши ремонт на ел. уреди. Токът в Арапя е пуснат. Осигурена е техника от ВиК-Пловдив и техника от ВиК-Стара Загора.

Министерството на защитата продължава да следи ситуацията и остава в подготвеност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника в избавителните и възстановителни действия, както и за реализиране на логистика за превоз на хора и товари и обезпечаване на генератори, според условията на образувания спешен щаб към Община Царево


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР