Продължава отстраняването на щетите от вчерашния проливен дъжд във Варна.

...
Продължава отстраняването на щетите от вчерашния проливен дъжд във Варна.
Коментари Харесай

За два часа във Варна са паднали повече валежи отколкото обикновено за месец и половина

Продължава отстраняването на вредите от вчерашния пороен дъжд във Варна. Кметът на града Иван Портних  каза, че в понеделник за два часа са паднали 72 литра на квадратен метър превалявания при месечна норма към 50 литра. Именно тази активност от 160 литра на час е съдействала за огромните провали върху инфраструктурата. Наводнени са подлези, отвеян е асфалт на много места, Крайезерният път беше напълно наводнен. 

От над 30 години Варна има проблем с дъждовната канализация, сподели Иван Портних и напомни, че разрешаването му изисква много средства. Единият от плановете - за Гръцката махала, където най-често се наводняват улиците, е за 60 милиона. Отделянето на битовата от дъждовната канализация на различен сектор - улиците са " Битоля " и " Пирин " също е към 40 милиона. Ще се търсят средства. 

Летният спектакъл и ул. " Анна Феликсова ", където през вчерашния ден имаше най-големи наводнени сектори, реконструираните обекти към момента не са признати и по тази причина вредите ще се отстранят за сметка на компаниите. 

Основния проблем е провокиран от свличането на огромни земни маси, които сега се почистват. 

Кметът на Аксаково Атанас Стоилов също регистрира огромни провали в землището. Торнадото отнесе покрив на една от къщите в село Куманово, а още 12 къщи са наводнени. Днес се прави оценка на вредите, а хората ще аплайват инвидивуално до Постоянната комисия за отбрана на популацията от бедствия и произшествия, сподели регионалният шеф Стоян Пасев, 

Комисар Тихомир Тотев от Пожарната сподели, че службата е получила 128 позвънявания, само че единствено 36 са били за огромни наводнения. При останалите водата е била под 10 сантиметра. До сутринта 8 екипа на " Пожарната " са отстранявали наводнени сектори в приземните елементи на Акушеро-гинекологичната болница, Спешния център, три медицински центъра и три детски градини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР