Продължава отстраняването на причинените от бедствието щети в пострадалите от

...
Продължава отстраняването на причинените от бедствието щети в пострадалите от
Коментари Харесай

Очакват над 1000 доброволци в Карловско

Продължава отстраняването на породените от бедствието вреди в потърпевшите от наводненията села в Карловско, оповестява БНР. До 10 дни хората, останали без дом, ще бъдат краткотрайно настанени във фургони. От понеделник стартира изплащането на еднократна финансова помощ за 378 потърпевши фамилии.

Над 1000 доброволци се чакат през днешния ден в потърпевшите карловски села.

Група от 12 души доброволци от Несебър ще се включи в разчистването на наводненото село Каравелово.

От извършената благотворителна акция в морската община групата ще занесе на потърпевшите фамилии минерална вода и артикули от първа нужда.

Доброволците ще останат на място 2 дни, с цел да разчистват от тинята дворове и къщи.

Организатор на благотворителната акция е сдружението " Обществен съвет Несебър ".

Група с доброволци от морския град за повторно се включва в разчистването на наводнените селища. След указания от координационния център, какво са подготвили да доставят на място доброволците, изяснява Кръстьо Пеев ръководител на сдружението.

" Водата продължава да е първа нужда тъй като доста бързо свършва, времето е топло, има ужасно доста хора на терен, а източниците на вода към селата са компрометирани. На второ място са препарати за разчистване, тоалетни такъми от първа нужда, перилни препарати и така нататък След това идват принадлежности – ботуши, лопати, след което са спални комплекти – чаршафи, възглавници, покривни завивки. "

Събраните досега средства над 8 хиляди лв. ще бъдат дарени за закупуването на строителни материали след месец, когато стартира поправки на къщите, сподели още Кръстьо Пеев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР