Продължава отстраняването на пораженията след ураганния вятър във Враца. Две

...
Продължава отстраняването на пораженията след ураганния вятър във Враца. Две
Коментари Харесай

След ураганния вятър във Враца: Все още отстраняват пораженията

Продължава отстраняването на провалите след ураганния вятър във Враца. Две къщи и 10 автомобила са развалени от покрива на Военното окръжие, отвеян от поривите със скорост 90 км в час.

Фамилията, върху чиято къща се стовари част от покрива на Военното окръжие, се надява на помощ от страната. Щетите по парцели и коли са за стотици хиляди лв..
Две къщи и 10 коли са развалени от рухналия покрив на Военното окръжие във Враца Конструкцията беше отнесена от ураганен вятър със скорост 90 км в час
Втора безсънна нощ претърпяха хората, над чиито глави се стовариха тонове железна структура. Днес, благодарение на другари, изнасят остатъците от покрива си и се чудят с какво да го покрият краткотрайно, до момента в който се приготвят за ремонт.

„ Аз желая да запитвам къде е помощта на военните, може да дойдат най-малко брезент да сложат, никой нищо не прави сега, едно опрощение няма, да дойдат човешки и да кажат – абе хора, вие хора ли сте, не сте ли, ние направихме това “, означи жена от пострадалите.

Снимка: Община Враца

Семейството споделя, че при всеки по-силен вятър покривът на военното окръжие напомнял страховито за себе си. И споделят, че в случай че са били взети ограничения в точния момент, в този момент този репортаж нямаше да го има.

В понеделник със съдействието на регионалната и общинската администрация ще се разисква по какъв начин може да се помогне на потърпевшите. Една от вариантите е кандидатстване пред Междуведомствената бедствена комисия.

Крайният вид е пострадалите да съдят Военното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР