Продължава отхлабването на мерките, предприети заради коронавируса, във Франция. Днес

...
Продължава отхлабването на мерките, предприети заради коронавируса, във Франция. Днес
Коментари Харесай

Франция продължава с облекчаването на мерките срещу коронавируса

Продължава отхлабването на ограниченията, подхванати поради ковид, във Франция. Днес министър председателят Едуар Филип разгласи проектите за последващите стъпки към завръщане към естествен живот в страната, написа БГНЕС.
Музеите и паметниците на културата би трябвало да отворят още веднъж за гости в цялата страна също от 2 юни, макар че би трябвало да се носят маски за лице. Ваканционните курорти ще отворят от 22 юни, а паркове и градини от идната седмица. Киносалоните могат да отворят от 22 юни, до момента в който театрите ще сторят това от 2 юни. Остават в действие всички правила за обществено разграничаване.
Вече е наложително да се носи маска за лице в градския превоз. В заведенията за хранене в Париж могат да се заемат единствено външни маси. Сервитьорите и готвачите ще би трябвало да носят маски когато и да е, а клиентите при влизане и излизане, сподели министър председателят. Що се отнася до питейните заведения, няма да се сервират напитки на барплотовете, което носи по-висок риск от заразяване на хората.
Франция поддържа прекратяването на рестриктивните мерки за пътешестване в границите на Европейския съюз от 15 юни, съобщи министър председателят Едуар Филип. Той сподели пред кореспонденти, че Франция е " отворена " за сходен ход, без да се постанова карантина на пътуващите. Но той сподели още, че карантината ще бъде наложена от Франция като " взаимен " ход, в случай че други страни приложат такива ограничения. Премиерът подсети, че вирусът, лишил живота на над 28 500 души в страната, продължава да циркулира, а стотици хора към момента се лекуват в интензивно поделение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР