Продължава от предния бройГрафиката представя спадовете на световните пазари, без

...
Продължава от предния бройГрафиката представя спадовете на световните пазари, без
Коментари Харесай

Инвестирайте по време на рецесия

Продължава от предния брой

Графиката показва спадовете на международните пазари, без да се взима под внимание американският пазар, и там представянето и съотношението сред спадове и растежи по време на годината и крайният резултат за годината държат сходна динамичност.

Нека погледнем малко към статистиката на падащите пазари, или както са известни „ Bear Market “, и растящите пазари, известни като „ Bull Market “, през годините обратно.

От 1960 година е имало 19 интервала на „ Bear Markets “ (спад) и 18 интервала на поредни „ Bull Markets “ (възход). Средната дълготрайност на спадащия пазар е 10 месеца и средностатистически спад от -26.8% за тези интервали, до момента в който междинната дълготрайност на възходящия пазар е била 29 месеца със средностатистическа възвращаемост от 76.8%.

Ако за миг се върнем и на тематиката за евентуалната криза, в която се чака да изпадне стопанската система, в случай че инфлацията продължи да стои висока и лихвените проценти продължат да се подвигат в идващите 12 месеца. От следната графика можем да разберем за какво за вложителите една криза може да се окаже нещо доста положително, имайки поради растежа, който постоянно е следвал интервали на криза.

 Инвестирайте по време на криза

 

Тази илюстрация демонстрира
следствията в пазара след интервал на инфлация
за последните близо 100 години. След Великата меланхолия в края на 20-те години на 20-ти век е последвал напредък от 815% през последвалите 167 месеца; в последните 3 интервала на инфлация през 1986 година при спад от 30% в интервал от 3 месеца е последвал напредък от още веднъж 815% през последвалите 153 месеца; при интервал на инфлация през 2000 година, траял 25 месеца и спад от 45%, е последвал 108% напредък за последвалите 61 месеца; при рецесията по време на финансовата рецесия в края на 2007 година, траяла 16 месеца и спад от 51%, е последвал напредък на пазара в продължение на 130 месеца и напредък от 451% за този интервал.
 Инвестирайте по време на криза
Инвестирайте по време на криза

Въпросът, който всички би трябвало да си зададем сега, е, в случай че пазарите са долу сега и сме се запътили към криза – какво е най-логичното, което би трябвало да създадем, с цел да
осъществяваме бъдеща облага
Да влагаме колкото можем повече в моментите на неустановеност и спад, да бъдем търпеливи и наблюдателни в идващите 12, 24, 36 месеца и да можем да се нареждаме по най-хубавия метод. Поне до този извод ни водят историческите данни.

Разбира се, историята не е гаранция за бъдещето, само че е въпреки всичко един справочник и една статистика, която ни оказва помощ да извлечем избрани наблюдения и закономерности в вложението, които очевидно са се повтаряли неведнъж през последните съвсем 100 години.

Надявам се информацията, която ви показах през днешния ден, да ви бъде потребна и в случай че е по този начин, апелирам, споделете я с хора, които мислите, че ще се възползват по най-хубавия метод от нея.

Това е от мен за през днешния ден. Ако и вие имате въпроси или се интересувате от другите аспекти на финансовата част от живота, можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – Въпросите, които четете, са заложени от клиенти, с които съм работил по време на съвещания в моя офис.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР