Продължава осмият ден на конфронтация с руската военна инвазия. Тази

...
Продължава осмият ден на конфронтация с руската военна инвазия. Тази
Коментари Харесай

Осми ден от войната: Руските части се прегрупират в опит да достигнат покрайнините на Киев |

Продължава осмият ден на борба с съветската военна инвазия. Тази нощ окупационните сили още веднъж са прибегнали до тактиката да обстрелват жилищни региони в огромните градове, се показва на действен брифинг на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, заяви УНИАН.

" Въоръжените сили на Украйна не престават праволинейно да пазят избрани линии и да контраатакуват и блокират окупационните сили в разнообразни направления ", се споделя в отчета.

От него излиза наяве, че съветските войски се пробват да доближат до северните околности на Киев, само че нямат триумф в Чернигов, Нижин, Суми, Лебедин и Ахтирка.

Руските военни елементи се прегрупират в опит да напреднат в посока Бровари и Киев. Украинската столица е подложена на ракетни и бомбени офанзиви, обявиха от Генералния щаб.

По посока на Донецк руснаците не престават настъплението си в регионите на Нови Айдар, Волноваха и Мариупол, както и към покрайнините на Запорожие и Мариупол. Засега без триумф остава интервенцията да се доближи административната граница на Донецка и Луганска област.

В Черно море продължава обстрелът на цивилни кораби. Наблюдава се придвижване на десантен отряд от четири огромни десантни кораба и три ракетни катера във водите към Одеса.

Днес се чака нов кръг от договаряния сред Украйна и Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР