Продължава операцията по спасяване на изчезнали пътници от ферибота, който

...
Продължава операцията по спасяване на изчезнали пътници от ферибота, който
Коментари Харесай

Продължава спасителната операция на горящия ферибот до Корфу

Продължава интервенцията по избавяне на изчезнали пасажери от ферибота, който втори ден гори в Йонийско море. Дванадесет души от кораба остават в неопределеност, 7 от тях са български жители.

Гръцките управляващи работят по установяването на националността на още двама души и дали са били легално на борда, съобщи на брифинг заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова във връзка случая.

На борда на ферибота са били 127 български жители. Консулът ни в Солун е на място при сънародниците ни на остров Корфу, сподели още Петрова

„ На всички са обезпечени храна и питиета. Сред евакуираните жители има и деца като всички са добре. Към момента двама души са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, единият е с доста ниска сатурация и е интубиран, другият е в устойчиво положение.

Днес се чака българските жители да бъдат превозени до Игуменица и по-късно ще могат да осъществят своето пътешестване до Италия до завръщането си в България. Министерство на външните работи оказва подпомагане по всички вероятни способи, в това число и за безпрепятственото им прекосяване и завръщане в страната, защото част от тях са без документи, които са изгорели на борда “, сподели още Велислава Петрова.

Около ферибота тече поредна интервенция на водолази за търсене на хора в морето. Специални екипи са в подготвеност да влязат на кораба, откакто огънят бъде изгасен изцяло. Засега управляващите не могат да открият контакт с търсените пасажери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР