Продължава огледът на самолета, който проби въздушното пространство на няколко

...
Продължава огледът на самолета, който проби въздушното пространство на няколко
Коментари Харесай

Разследват дали самолетът, нарушил въздушното ни пространство, е откраднат

Продължава огледът на самолета, който проби въздушното пространство на няколко страни от НАТО и кацна у нас. Свалят се натривки. Окръжната прокуратура в Търговище проверява кражба на летателна машина.

Самолетът е 6-местен. Произведен е през 1962 година Последната му регистрация е от 2009-а. След това е дерегистриран. Бил е добре поддържан. Машината лети на бензин и със скорост, не по-висока от 300 км в час. Летял е доста ниско, което съгласно осведомени значи, че водачът е умел.

“Това е бил интернационален полет. За него е належащо да се излети от интернационално летище и да се кацне на друго интернационално летище. В България има 5 такива: в Горна Оряховица, София, Варна, Бургас и Пловдив. Законен полет от чужбина може да се реализира, единствено в случай че машината кацне на едно от тези летища”, изясни Венцислав Петров. Той е водач с над 600-700 часа нальот с сходен аероплан.

Той приказва за предполетната подготовка и попълването на полетния проект, в който се показват мястото на политане и кацане, пътната линия, броят пасажери и наличното гориво на борда.

Причината откритият у нас аероплан да няма летателен проект към момента се ревизира. Целта на пътуването към този момент остава незнайна.

По неофициална информация на борда е имало двама души. Намерена е и камера. Тя е била сложена на покрива на самолета със SIM карта, в която са се съхранявали файлове. Такива камери се слагат, с цел да наблюдават полетите, разкри импровизирано по Нов ТВ един от следователите на място.

Засега се знае сигурно единствено, че самолетът е изхвърчал от Литва. Преминал е през Унгария, Сърбия, Румъния и е стигнал до България. У нас бе открит зарязан на остаряло летище в търговищкото село Буховци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР