Продължава обработването на изборните книжа. Окончателните резултати от вота се

...
Продължава обработването на изборните книжа. Окончателните резултати от вота се
Коментари Харесай

ЦИК отчете най-ниска избирателна активност от 1990 г. насам

Продължава обработването на изборните бумаги. Окончателните резултати от вота се чака да бъдат оповестени до четвъртък, разгласи доцент Цветозар Томов от ЦИК. Тогава ще стане ясна и точната изборна интензивност.

" От данните до момента излиза наяве, че гласувалите са малко над 2,5 млн. души. Те ще се трансформират още малко, само че не доста. Така че умерено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска изборна интензивност от всички извършени от 1990 насам. ", съобщи доцент Томов.

Ако Национален статистически институт бешие оповестил данните от преброяването по-рано, това щеше да се отрази на разпределението на мандатите в изборните региони, разяснява Цветозар Томов. Националният статистически институт афишира резултатите от преброяването през днешния ден, след което евентуално ЦИК ще преразгледа разпределението на мандатите за идващите избори, разяснява още Томов.

От ЦИК чакат до края на деня да получат резултатите от всички секции. След което следва наново въвеждане на данните и други стадии на обработка, които могат леко да се отразят на резултатите на партиите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР