Продължава обгазяването на Пловдив. Пет нови сигнала за силни миризми

...
Продължава обгазяването на Пловдив. Пет нови сигнала за силни миризми
Коментари Харесай

Продължава обгазяването на Пловдив, РИОСВ: Въздухът е чист

Продължава обгазяването на Пловдив. Пет нови сигнала за мощни миризми в Пловдив, главно в регион „ Северен “, са постъпили единствено през днешния ден в районната екоинспекция.



Едното място е ул. „ Напредък “ и КАТ, където е установено скупчване на огромно количество боклуци от друг генезис - смесени битови, хартиени, едрогабаритни (тоалетни, умивалници, шкафове). Въпреки, че на мястото са били ситуирани 2 контейнера за боклуци вид „ лодка “ и 4 контейнера вид „ бобър “, те са били празни. Инспекторите през днешния ден са станали очевидци на запалени боклуци, както и на следи от остарели огнища, а във въздуха се е носила характерната миризма на изгоряло. Под инструкции на Регионална инспекция за опазване на околната среда горящите боклуци са били изгасени.



Второ място е теренът под моста на Карловско шосе, наоколо до Арман махала, при обръщалото на рейсове от градския превоз. На купчини са изхвърлени остарели мебели, гуми, чували, кашони, битови боклуци.

Територията към Окръжна болница също е била мощно нечиста главно с промишлени боклуци.



Днес еко инспекторите още веднъж са посетили и конната база в землището на село Царацово, където в следобедните часове в понеделник породи пожар, откакто бяха запалени боклуци от торова маса и постелка от плява. При повторната инспекция е установено, че запалената маса към момента тлее и от нея към града се носи неприятна миризма. Дружеството, стопанисващо базата, ще бъде глобено.

Данните на Регионална инспекция за опазване на околната среда за направените проучвания на атмосферния въздух в града сочат, че не са регистрирани превишения на стойностите на измерените индикатори нито тази седмица, нито от началото на месеца.

Проверките на еко инспекторите не престават, твърдят от институцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР