Продължава недоволството на партиите срещу въведените нови изисквания за овладяване

...
Продължава недоволството на партиите срещу въведените нови изисквания за овладяване
Коментари Харесай

И ДБ скочиха на мерките срещу COVID-19, искат Радев да свика КСНС

Продължава недоволството на партиите против въведените нови условия за преодоляване на ковид у нас. Днес от Демократична България (ДБ) излязоха с позиция, в която показаха терзания от основаването на напрежение в обществото.

" Действията за преодоляване на коронавирус вълната се трансформират в политическа и институционална рецесия. Прилагат се ограничения без никаква предсказуемост, без социална поддръжка, без никаква осведомителна акция, без съответни ограничения за отплата за фамилиите и бизнеса ", означават от групировката.

Демократична България приканва президента Румен Радев да приключи акцията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

" КСНС би трябвало да утвърди проект за ясни, предвидими и публично допустими ограничения за преодоляване на коронавирус вълната. Той е нужен, с цел да се построи политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички дружно да реализираме работещи и публично допустими решения ", считат от партията.

Позицията на Демократична България идва след брифинга на здравните управляващи по отношение на заповедта от 19 октомври, с която се вкарват нови условия, включващи " зелен документ " за ваксина или преболедуване на Ковид-19. Мерките към този момент са в действие, само че стана ясно, че и бизнесът, и хората не са готови за тях. Това наложи допълнение на заповедта.

От партията считат, че се изкривява смисъла на " зеления документ " по този начин както той е очакван от Европейската комисия.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР