Продължава настъплението на израелската армия на запад в и около

...
Продължава настъплението на израелската армия на запад в и около
Коментари Харесай

Израел: Терористите започват да се предават

Продължава настъплението на израелската войска на запад в и към Хан Юнис. Боевете в най-големия град в палестинския анклав идват в миг, когато Израел пренасочва военните си старания на юг. От своя страна Тел Авив удостовери, че задържа все по-голям брой палестински мъже за разпит, до момента в който напредва с военните си старания. 

 
Арестувахме десетки терористи. Няма да показвам какъв брой са те с акуратност. Има доста терористи, които са се предали там и това е значимо, тъй като това са признаци, че те са решили да се предадат. Това е доста значимо нещо.
Контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска

 

На фона на известията за " пагубна " здравна обстановка в Газа от Световната здравна организация, палестинските деятели приканиха за световни стачки като част от координираните старания за оказване на напън върху Израел за преустановяване на огъня. Според дипломати общото заседание на Организация на обединените нации евентуално ще гласоподава във вторник проекторезолюция, изискваща преустановяване на огъня. Според здравните управляващи в Газа към 18 000 души са били убити от израелски офанзиви, а близо 49 500 са ранени. Докато вниманието на света е приковано към военните дейности в Ивицата Газа, терзанията от разпространяването на войната обаче бяха в допълнение подхранени от боевете сред Израел и Хизбула в Ливан. Насилието ескалира на ливанската граница с Израел, откакто Хизбула изстреля безпилотни самолети и мощни ракети по израелски позиции, а израелските въздушни удари раздрусаха няколко града и села в южната част на страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР