. продължава. Народните представители решиха да се разшири кръгът на

...
. продължава. Народните представители решиха да се разшири кръгът на
Коментари Харесай

Депутатите не пуснаха БСП да увеличи МРЗ от 1 август

. продължава. Народните представители взеха решение да се разшири кръгът на случаите, при които съдът може да постанови да бъде разкрита банкова загадка. По този метод съдът може да постанови откриване на банковата загадка и по искане на обществен реализатор по отношение на застраховане и събиране на обществено взимане.

С други текстове в бюджета в Закона за здравето, народните представители означиха, че страната дава средства на родителите за компенсиране на разноските , директно свързани с развъждане, образование и образование на деца от тримесечна възраст до 1 септември на годината, в която навършват три години и не са признати в общински детски ясли и държавни детски градини, заради липса тук-там . Месечният размер на средствата за едно дете не може да надвишава междинния месечен размер на средствата от държавния бюджет за издръжката на дете в предучилищното обучение в общинските и държавните детски градини и учебни заведения за съответната календарна година. Парите се изплащат до приемането на детето в общинска ясла или в държавна детска градина .

Депутатите обаче отхвърлиха предлагането на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България в Кодекса на труда да се запише правилото размерът на минималната работна заплата да е 50 на 100 от междинната брутна заплата за интервал от 12 месеца и да се ползва от 1 август 2023 година, а не от 1 януари следващата година . Не се одобри и предлагането на парламентарната група на ГЕРБ/СДС за сезонна работа с един служащ да може да се подписват трудови контракти общо за не повече от 120 календарни дни вместо досегашните 90.

Депутатите гласоподаваха и да отпадат банковите такси за превод и изтегляне на пари от заплати, пенсии, помощи и компенсации.
 Пада ли банковата загадка, питат депутатите Асен Василев
Пада ли банковата загадка, питат депутатите Асен Василев

Министърът на финансите уточни, че би трябвало да използван европейска инструкция, с цел да не ни санкции ЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР