Продължава напрежението сред управляващите и след коалиционния съвет, приключил късно

...
Продължава напрежението сред управляващите и след коалиционния съвет, приключил късно
Коментари Харесай

Нова разделителна линия в управляващата коалиция


Продължава напрежението измежду ръководещите и след съдружния съвет, завършил късно нощес.

Председателят на парламентарната група на " Има подобен Народ " (ИТН) Тошко Йорданов още веднъж съобщи пред публицисти, че няма да отдръпват кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка.

Досегашният участник в конкуренцията - Андрей Гюров, изясни, че се е отказал, с цел да се откри сплотяваща персона за поста.

Разделителните линии сред сътрудниците наподобяват от ден на ден. Едната продължава да е Българска народна банка.

Ясно е, че в конкуренцията за поста остава единствено Любомир Каримански, откакто Андрей Гюров се отдръпна, а Има Такъв Народ предвидиха, че оттук насетне процедурата съзнателно ще се бави.

„ Ако те държат на този претендент, щом другите партии не го поддържат, това е неприятен знак. Ако опозицията гласоподава за тази кандидатура - това значи нова коалиция “, разяснява по bTV Андрей Гюров.

Виктория Василева от Има Такъв Народ се възмути във Facebook, че очевидно Каримански е задоволително добър за международната банка, само че не и за Българска народна банка.



Втората разграничителна линия обаче е разплащането на строителните компании. От Има Такъв Народ ще предложат към този момент всички заплащания да се надзирават от парламентарната комисия по корупция.

„ Министерския съвет да взима решения на коя компания какъв брой по какъв начин, отговорността да я носят Кирил Петков и Асен Василев. Ние ще предложим парламентарна комисия, която да утвърждава всички заплащания – да няма подмятания за корупция, тъй като това е грозно, долно и лъжливо “, съобщи Тошко Йорданов. По думите му те не разрушават обединението, а оферират по-голям надзор от Народното събрание.

„ Всички заплащания да стават след инспекция на антикорупционната комисия в Народното събрание с цел да сме сигурни че парите ще са платени за действителни действия “, предложи Андрей Гюров.

Начинът на одобрение на средствата ще бъде гледан на правна комисия още тази седмица.

С това разграничителните линии в ръководството надалеч не се изчерпват. Тази седмица евентуално следва конфликтът за или срещу военна помощ за Украйна и за или срещу смяна на позицията за Северна Македония.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР