Продължава намаляването на чуждестранните инвестиции в България. За първите 6

...
Продължава намаляването на чуждестранните инвестиции в България. За първите 6
Коментари Харесай

Време е ДДС да бъде намален

Продължава намаляването на задграничните вложения в България. За първите 6 месеца на 2017 година те се свиват с съвсем 50% по отношение на така и така неприятната 2016 година

Намалява реинвестираната облага на тези, които към този момент са вложили в България.

Редукцията за първото полугодие на 2017 година е с 1/3 в съпоставяне със  същия интервал на предходната година.

Проблем, с който се сблъскват вложителите, е намирането на квалифицирани фрагменти. На доста места в България са останали единствено хора, които нямат подготовка, а и нямат предпочитание за работа.

Недостигът на директни вложения пречи на стопанската система да се развива, а заради неподходящата демография и неприятното обучение, изпитваме недостиг на фрагменти.

Има заплаха стопанската система на България да се забави поради спада на задграничните вложения.

Не е късно обаче да се вземат съответни ограничения, които могат да подтикват бизнеса да влага:

1. Намаление на Данък добавена стойност и въвеждане на диференцирано Данък добавена стойност. Фискалните тласъци са един от способи за стимулиране на вложителите и бизнесмените – задгранични и локални.

2. Въвеждане на нулева ставка на налог дял за избран интервал от време.

3. Намаление на бюрократичните спънки и ограничение на лицензионните режими, като се ползва безмълвното единодушие за всички регистрационни режими. Въвеждане на бърза фирмена регистрация посредством Интернет и понижаване на регистрационните такси на компаниите.

4. Реформиране на просветителната система и поощряване на конкуренцията сред образователните заведения. Финансиране на учебни заведения и университети съгласно качеството на образованието, което дават.

5. Защита на правата на благосъстоятелност и обезпечаване на равнопоставеност на всички пред закона и откритите правила.

Друг път няма, тъй като с намаляващо население и с малко вложения не можем да развиваме ускорено стопанската система на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР