Продължава надпреварата с времето в Турция и Сирия. Втора мразовита

...
Продължава надпреварата с времето в Турция и Сирия. Втора мразовита
Коментари Харесай

Трагедията в Турция: Над 8 000 са вече жертвите след бедствието /снимки/

Продължава конкуренцията с времето в Турция и Сирия. Втора мразовита нощ на фона на възходящия брой жертви след опустошителните трусове, които удариха Южна Турция и Северна Сирия.
Загиналите в двете страни към този момент са над 8 хиляди. Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция. Роднини на хора, които са живеели в срутени здания, се причислиха към обезверените избавителни интервенции с кирки, лостове и даже голи ръце.
Според някои от околните на хората в неопределеност на избавителните служби е лишило прекалено много време, с цел да реагират на избрани места.
„ Много се изплашихме. Вкъщи са спукани тръбите за вода и газ. Има съществени вреди по всички стени. Искахме да влезем отново вътре след труса, само че не ни позволиха. Всички тук сме в идентична обстановка. Къщите на наши родственици също бяха разрушени, загубихме околните си. Искаме да отидем до нашето село, само че пътищата са затворени ”, показа Гюлчан Сай, която живее в Малатия.
Хиляди хора са премръзнали, гладни и търсят заслон в палатковите лагери.
„ Чувстваме се извънредно. Виждате нашето състояние, опитваме се да се стоплим с този огън. Опитваме се да живеем без храна и вода. Искаме да се върнем вкъщи допустимо най-скоро ”, сподели Емра Кая.
Сърцераздирателни фрагменти демонстрират татко в Кахраманмараш, Турция, стискащ безжизнената ръка на щерка си, откакто тя е била смазана под бетонна плоча при опустошителното земетресение в понеделник.
Месут Хансер, седнал изкривен измежду руините, е забелязан да държи 15-годишното си дете, до момента в който тялото й остава в капан под руините. Счупени стъкла и унищожени мебели заобикалят фамилията, до момента в който служащите организират колосална избавителна задача при съвсем минусови температури.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР