Продължава мълчанието на главния прокурор Иван Гешев по темата с

...
Продължава мълчанието на главния прокурор Иван Гешев по темата с
Коментари Харесай

След взрив и визита в Турция, главният прокурор Гешев се озова в Ню Йорк


Продължава мълчанието на основния прокурор Иван Гешев по тематиката с гърмежа, който избухна край колата му на 1 май по пътя София-Самоков и подвигна на крайник цялата страна.  

Продължава и интернационалната му интензивност. Първият обвинител отпътува на работно посещаване в Истанбул два дни след случая, избран единомислещо от сътрудниците му като „ атентат “, „ тероризъм “ и „ опит за ликвидиране “. Там той взе присъединяване в семинар, отдаден на битката с киберпрестъпността.  

От фотография в Twitter вчера пък излиза наяве, че понастоящем Гешев е в Америка. Фотографията, която той разгласява през вчерашния ден, е пред постройката на българското консулство в Ню Йорк. Главният прокурор е съпроводен от Владимир Николов – също обвинител и член на Висшия правосъден съвет. 

 

Целта на обявата е привет към българите за Гергьовден. „ Честит ден на българската войска! Нека носим храбростта на дедите ни, починали за Родината, с цел да възстановим изгубеното достолепие и да пребъде България “, е написал Гешев и е прикачил към текста музикален привет – химна на царска България „ Шуми Марица “. 

По неофициална информация на „ Сега “ Гешев е на планувано посещаване в Ню Йорк, което стартира идната седмица. Вероятно тогава ще бъде и оповестено от пресцентъра на държавното обвиняване. 

Междувременно обаче в България не престават да се натрупат въпросителни и дискусия към покушението против него от 1 май. В края на предходната седмица заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обществено се разграничи от изказванието си, че Гешев е пътувал в колата  заедно със фамилията си и съобщи, че е бил измамен от думи на самия основен прокурор. В Народното събрание желаеха оставката на Сарафов. Експерти слагат редица въпроси и изричат редица подозрения, свързани със самия случай. 

Иван Гешев досега обаче не е споделил обществено нито една дума по въпроса какво тъкмо се е случило. Единственият му коментар по тематиката бе в деня след случая, когато благодари в Twitter на сътрудниците си за поддръжката.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР