Продължава лечението на 66-годишния мъж от село Дреновец, който е

...
Продължава лечението на 66-годишния мъж от село Дреновец, който е
Коментари Харесай

Изведоха от реанимация първия болен с COVID-19 от Видинско

Продължава лекуването на 66-годишния мъж от село Дреновец, който е първият случай с ковид в област Видин, заяви ръководителят на откритата за пациенти с COVID-19 реанимация в МБАЛ "Света Петка " във Видин доктор Вилхелм Елисеев.
Пациентът е изместен в отделението по пулмология, само че към момента не се знае по кое време ще бъде изписан.
"Изведен е от реанимацията след две негативни проби, с цел да продължи лекуването си. Нужно е да излезе от тази среда. Общото му положение е усъвършенствано. Стабилизирани са индикаторите. Нормализирана е лабораторията и биохимията. Все още не знаем по кое време ще бъде изписан. Белодробните промени не престават прекомерно дълго време, с друга дълготрайност, с разнообразни изяви. Все още има прочут риск. Ние обаче считаме лекуването до този миг като сполучливо ", доктор Елисеев.
Припомняме, че първият открит случай на болен от ковид в региона бе разгласен на 2 април. Мъжът е лекуван с антибиотици и витамини. Дъщерята му Даниела Петрова към момента не е разговаряла с него.
"На този стадий не разполагам с доста информация. След 6 май вероятно ще можем да му занесем персонални движимости и телефон, по този начин ми споделиха. В пулмологията го реалокираха, тъй като бронхопневмонията продължава да го мъчи. Баща ми няма телефон, пък и не позволяваха в реанимацията. Тъй като не сме имали директна връзка, аз не знам по какъв начин се усеща. Благодарна съм на лекарите обаче, тъй като поставиха голямо усърдие и неимоверни грижи ", сподели Даниела.
Майката на Даниела, която беше сложена под 14-дневна домашна карантина, е в чудесно положение. В началото на април направените ѝ проби за COVID-19 са били негативни, сподели още дъщерята Даниела Петрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР