Продължава кризата с доставките на горива за бензиностанциите в Лондон

...
Продължава кризата с доставките на горива за бензиностанциите в Лондон
Коментари Харесай

Лондон издва повече временни визи заради недостига на шофьори

Продължава рецесията с доставките на горива за бензиностанциите в Лондон и Югоизточна Англия, само че от Асоциацията на петролните търговци на дребно обявиха, че като цяло във Англия се следи усъвършенстване вследствие на въздържането на хората да се презапасяват. Обсъжда се опция за издаване на повече краткотрайни визи за служащи от чужбина, заяви БНР.

Недостигът на водачи и огромното търсене на горива породи петролна рецесия във Англия, което се изрази в дълги опашки пред някои бензиностанции и до затварянето на доста от тях. Военни водачи на цистерни ще стартират да оказват помощ с доставките на гориво за бензиностанциите от понеделник.

Говорейки пред публицисти при посещаване в болница в Лийдс министър председателят Борис Джонсън съобщи, че схваща разочароването на хората, само че обстановката се сталибилизира. Джонсън още веднъж посочи, че проблемите са повече вследствие на търсенето, в сравнение с доставките. Агенция Ройтерс заяви, че министър председателят е декларирал, че се преразглеждат имиграционните правила и не се изключва издаването на повече краткотрайни визи в опит да се облекчи ситуацията по бензиностанциите и проблемите в хранително-вкусовата индустрия.

Правителството към този момент оповести издаването на 5000 краткотрайни визи за водачи на камиони и на 5500 визи за служащи в птицекомбинати. Променен бе първичният период на визите от три на шест месеца. 300 водачи на цистерни могат да стартират работа неотложно. Положението с горивата е най-тежко в Лондон и Югоизточна Англия, до момента в който в Шотландия и Северна и Централна Англия затворените бензиносатнции са доста по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР