Продължава косенето на тревата във всички квартали на Пловдив, като

...
Продължава косенето на тревата във всички квартали на Пловдив, като
Коментари Харесай

Продължава косенето на буйните треви в Пловдив, работят и на 24 май

Продължава косенето на тревата във всички квартали на Пловдив, като това ще се случи в това число и на следващия ден на 24 май. Преди това за следващ път в събота над 120 косачи работиха изключително, оповестяват от общинското дружество.

„ Молим нашите съграждани да ни извинят за шума от техниката рано сутринта в празничния ден, само че сме решени час по-скоро да се оправим с избуялата след последните дъждове трева “, прикани шефът на общинското дружество Веселин Козарев.

Според чиновници с дълъг стаж в „ Градини и паркове “ постоянно през този интервал на годината тревата пораства по-бързо. Това е поради топлото време и множеството превалявания. Както е всекидневно, и в този момент косенето е почнало още през март. По над 5-6 коситби са направени досега на най-посещаваните градини и паркове, най-малко по два пъти са обработени и множеството междублокови пространства.

За да върви обаче работата по-бързо и дейно, за първи път мощен трактор с мулчере включен в косенето на десетките декари полянив „ Тракия “. Това освобождава запас, който се пренасочва в останалите региони.

„ Всекидневно получаваме доста сигнали и оптимално бързо се стремим да реагираме на всеки един от тях. Непрекъснато поддържаме връзка с общинското дружество „ Дезинфекционна станция “. Неговите екипи навреме обработват превантивно окосените площи против бълхи, комари и кърлежи, въпреки че към този момент не е регистриран каламитет на подобен вид акари и инсекти “, съобщи Козарев.

Припомняме, че неокосените треви под тепетата предизивкаха отвращение измежду пловдивчани и кавги в локалното ръководство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР