Продължава контраофанзивата на украинската армия в района на Киев, смятат

...
Продължава контраофанзивата на украинската армия в района на Киев, смятат
Коментари Харесай

Продължава контраофанзивата на украинската армия в Киев

Продължава контраофанзивата на украинската войска в региона на Киев, считат западните разследващи служби. Според английското министерство на защитата даже има действителна опция деморализираните съветски елементи да бъдат обкръжени.

Кметът на столицата Виталий Кличко заяви, че украинските сили са си върнали съвсем всички квартали на основното западно предградие Ирпин. Очаква се през днешния ден Лондон да обещае на Киев 6000 ракети. Снощи пък Швеция съобщи, че ще изпрати на Украйна 5000 противотанкови ракети, съобщи bTV.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации тази нощ отхвърли импортираната от Русия резолюция за филантропичен достъп и отбрана на цивилните в Украйна, в която не се загатваше за ролята на Москва във войната. За документа гласоподаваха единствено Русия и Китай, останалите 13 страни се въздържаха. Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи следващото си видеообръщение – този път към френския парламент. Той прикани френските компании да изоставен Русия, с цел да спрат да финансират „ съветската военна машина “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР