Продължава изтеглянето на руски военнослужещи от Сирия - за последните

...
Продължава изтеглянето на руски военнослужещи от Сирия - за последните
Коментари Харесай

Над 1100 руски военни са напуснали Сирия за дни, обяви Путин

Продължава изтеглянето на съветски военнослужещи от Сирия - за последните дни това се е случило с 1140 души, сподели президентът Владимир Путин, представен от " Интерфакс ".

" Както знаете, започнахме изтеглянето на своите подразделения още по времето на идването ми на пункта " Хмеймим " (през декември предходната година). Това продължава и в този момент, " сподели той на церемониален банкет за приключили висши военни учебни заведения в Кремъл.

Само за последните няколко дни по думите му това се е случило и с 13 самолета и 14 хеликоптера, сподели още президентът. По думите му опитът в Сирия ще се приложи и в образованието на нови военнослужещи оттук насетне.

Досега президентът нееднократно приказва за евакуиране на военнослужещи от Сирия - той отдаде заповедта за това за пръв път през март 2016 година, а през декември същата година се съгласи с предлагането на министерството на защитата да се понижи военното наличие, напомня РБК.

За трети път той повдигна тематиката в база " Хмеймим " на 11 декември предходната година, като сподели, че задачата за битка с " въоръжените нарушители, която трябваше да се реши благодарение на огромно потребление на военните сили, е решена ослепително. "

Руските въоръжени сили се намесиха в сирийския спор публично на 30 септември 2015 година По данни на Министерството на защитата починалите са 47 съветски военнослужещи. В това число не влизат представители на частните военни компании, които привлякоха вниманието към случай с американски бойци по-рано тази година.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1375)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР