Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините, предаде Асошиейтед прес.Кратерът

...
Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините, предаде Асошиейтед прес.Кратерът
Коментари Харесай

Вулканът Таал на Филипините не спира да изригва

Продължава изригването на вулкана Таал във Филипините , съобщи Асошиейтед прес.

Кратерът на вулкана е избълвал нова бликам от лава на височина 800 метра . Вулканът, който се намира на остров посред езеро в провинция Батангас, южно от столицата Манила, е обхванат от облак от вулканична пепел, прорязван на моменти от светкавици.

В продължение на осем часа тази заран бяха засечени към 50 вулканични трусове, което е индикация за надигащата се магма, предизвестява филипинският Институт по вулканология и сеизмология.

Таал се разсъни в неделя - като последното му изригване е от 1977 година - и изхвърли дирек от лава и пепел на височина 15 километра в небето. Облаци вулканична пепел доближиха Манила, намираща се на към 65 километра на север. Основното летище на Филипините беше затворено в неделя и за няколко часа през вчерашния ден, до момента в който облаците вулканична пепел се разсеят.
 
 БГНЕС

Заради изригването на Таал бяха евакуирани над 30 400 души в провинциите Батангас и Кавите. Много учебни заведения и държавни институции, в това число в Манила, са затворени поради рисковете за здравето от вулканичната пепел.-->
 
Philippines' Taal volcano eruption spews lava and coats Manila with ash
— TIME (@TIME)

Едно от най-катастрофалните изригвания на Таал е през 1965 година, когато умират стотици хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР