Продължава изпомпването на вода от язовир Клисурица“ край село Клисурица

...
Продължава изпомпването на вода от язовир Клисурица“ край село Клисурица
Коментари Харесай

Изпомпват водата от язовир „Клисурица“ след пороите в Монтанско

Продължава изпомпването на вода от язовир „ Клисурица “ край село Клисурица в община Монтана, съобщават от локалната администрация.

При поройния дъжд вечерта на 12 юни водата в язовира доближи до ръба на стената му и имаше заплаха да прелее и да наводни селото. Тогава стартира спешно изпускане и изпомпване на вода с техника на пожарната по 20 кубика в минута, което намали равнището на водоема. Заради заплахата от преливане 20 души, живеещи в къщи в ниската част на село Клисурица, бяха евакуирани и настанени за миг при родственици в Монтана. Сега водата е на два метра под ръба на дигата, само че все пак продължава изпомпването и наблюдението на язовира.

От пороя на 12 юни са наранени три села в община Монтана – Клисурица, Смоляновци и Долна Рикса. По време на бурята улиците в тези села са били като реки, носещи по пътя си тиня, камъни, боклуци и елементи от асфалта и инфраструктурата. При пороя са наводнени изби, дворове и приземни етажи на десетки къщи в трите села, добавя Българска телеграфна агенция.

Водата е подкопала път сред селата Клисурица и Долна рикса, който е затворен за придвижване и сега се употребяват обходни направления. В село Смоляновци е подкопан мост. В момента вредите се разказват, с цел да се кандидатства за средства за възобновяване им пред Комисията по бедствия и повреди към държавното управление, прецизираха от общината в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР