Продължава изпълнението на Програмата за изграждане на общински паркинги с

...
Продължава изпълнението на Програмата за изграждане на общински паркинги с
Коментари Харесай

СОС ще гласува процедура за изграждане на нов обществен паркинг в район Младост

Продължава осъществяването на Програмата за създаване на общински паркинги с частни вложения на територията на Столичната община. На идното си съвещание в четвъртък Столичният общински съвет ще прегледа предложение за създаване на паркинг в регион „ Младост “ - до метростанция " Младост 3 " с 229 паркоместа, оповестиха от пресцентъра на общината. Предвижда се построяването и на зарядни станции за електрически коли, а ползвателите на услугата „ Паркирай и пътувай “ на Центъра за градска подвижност, също ще могат да употребяват паркинга, защото вложителят ще е длъжен да обезпечи места по програмата.

Общинските съветници би трябвало да дадат мандат на кмета на София Йорданка Фандъкова да разгласи обществен конкурс за строителството на етажен паркинг в региона, където да паркират живеещи и прииждащи в кварталите в близост.

Конкурсът да се организира при следните условия: Правото на градеж се учредява след възнаграждение на цената на правото на градеж препоръчана от участника, не по-ниска от настоящата цена на правото на градеж, избрана от самостоятелен сертифициран оценител от 527 400,00 лв. без ДДС; Учредяването на право на градеж е възмездно и за период до 30 г, след което парцелът остава напълно общински; Срокът на довеждане докрай на обекта да не е повече от 24 месеца от подписване на контракта за основаване на право на строеж; участникът следва да има опит в проектирането на най-малко две многофункционални жилищни сгради/паркинги през последните три години.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев разяснява, че задачата на програмата за създаване на паркинги в кварталите е да се основат други възможности и да се освободят тротоарите и междублоковите пространства от коли./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР