Продължава изпълнението на проекта за изграждане и реконструкция на 22,

...
Продължава изпълнението на проекта за изграждане и реконструкция на 22,
Коментари Харесай

Тече проектът за изграждане на канализация във варненски местности | Той стартира през есента на 2019 г. и е на стойност 138 млн. лева.

Продължава осъществяването на плана за създаване и реорганизация на 22, 5 км. магистрални и довеждащи водопроводи и 81 км. канализационни мрежи във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. Това заяви шефът на ВиК – Варна Валентин Вълканов след питане от Moreto.net. Дружеството е възложител на всички действия по създаване на ВиК инфраструктурата.

По проект осъществяването на плана би трябвало да продължи до февруари 2024 година. Целта е над 330 000 поданици на Варна да имат достъп до усъвършенствано водоснабдяване. В предпочитаната си част това са живеещите във вилните зони и курортните комплекси на север от Варна. След реализирането му се очaĸвa зaгyбитe нa вoдa дa нaмaлeят c близо 20%. Мерките ще доведат и до решение и на екологичните проблеми с качеството на водите за къпане в зоната на офицерския плаж и Варненското езеро.
Проектът обгръща реорганизация и доизграждане на магистрални водопроводи Варна-Златни Пясъци I и III стадий и пресвързване на съществуващата водопроводна мрежа, създаване на канализационни колектори по бул. " Княз Борис " I. " ; „ Изграждане на канализационна мрежа и довеждащ канализационен колектор от с. Каменар, агломерация Варна. " ; „ Доизграждане на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Изгрев ", „ Кочмар ", „ Сълзица ", „ Пчелина " и „ Сотира ", бул. " Христо Смирненски " ; „ Реконструкция на канализационни клонове по бул. " Вл. Варненчик " ; „ Реконструкция на магистрален тръбопровод Варна- Златни Пясъци III стадий. " ; „ Доизграждане на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура: „ Бриз ", „ Свети Никола ", " Ален мак ", „ Ваялар ", „ Траката ", „ Манастирски хълм " и създаване на водопроводни връзки към ново трасе на магистрален тръбопровод Варна-Златни пясъци III стадий. " ; „ Инженеринг на обект: „ Реконструкция на сектор от деривация Китка-Варна-Площадка „ Дъскотна " " ; „ Реконструкция на сектор от деривация Китка-Варна-Площадка „ Падина-Житница " ; „ Реконструкция на сектор от деривация Китка-Варна-Площадка „ Игнатиево " ; „ „ Реконструкция на сектор от магистрален тръбопровод Девня-Варна-II стадий от ПС „ Чуката " в посока с. Припек ".

Има определени реализатори за всички обекти по плана, който започва през есента на 2019 година и е на стойност 138 млн. лв.. Една пета от сумата се обезпечава от водоснабдителното сдружение, а останалите средства са безплатни и са по Оперативна програма „ Околна среда ". Договори са подписани още през предходната година. За съвсем всички обекти към този момент е доближат стадий със строителни позволения.

Очакванията са до седмици да започват същинските действия, сподели Вълканов.
По думите му през този месец следва разискване в столицата, на което да стане ясно с какъв % би могла да индексира страната строителните контракти. Само по този начин ще могат да се компенсират сериозните разлики, които са се оформили около икономическата рецесия, счита шефът на ВиК – Варна. По думите му няма по какъв начин сдружението единствено да компенсира по – високите стойности, тъй като това би означавало да се увеличи цената на водата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР