Продължава изграждането на велоалеята по бул.“Самоковско шосе“ с дължина 2.2

...
Продължава изграждането на велоалеята по бул.“Самоковско шосе“ с дължина 2.2
Коментари Харесай

Продължава изграждането на велоалеите по бул.“Самоковско шосе“ и бул.“Ботевградско шосе“

Продължава построяването на велоалеята по бул. “Самоковско шосе “ с дължина 2.2 км.

Велотрасето се извършва с асфалтова настилка, поетапно се построява и осветяване.Това откри по време на инспекция на обекта кметът на София Йорданка Фандъкова дружно със зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

Към момента са изпълнени към 1.5 км от велоалеята. Трасето е отделено с бордюри, положена е маркировка, обезпечава се налична среда. Изгражда се ново осветяване, където липсва. Предстои да се слагат нови шахти от полимербетон. Трасето е съобразено със съществуващите дървета. Предстои построяването на сектор сред цех „ Мелексис “ и ул. “Георги Белов “ и ще бъде направена връзка със съществуващата велоалея на бул. “Копенхаген “.

Изгражда се и асфалтова велоалея по бул. “Ботевградско шосе “ от ул. “Летоструй “ до ул. “Витиня “ с дължината към 1.100 км.

Двете велоалеи по бул. “Самоковско шосе “ и бул. “Ботевградско шосе “се извършват по стратегия за създаване на основна за града инфраструктура, финансирана от бюджета на Столична община посредством заем от Европейската капиталова банка. Целта на плановете е обезпечаване на различни благоприятни условия за напредване и понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столична община планува създаване и на велоалея по продължението на бул. „ Тодор Каблешков “ до бул. “Черни връх “ и по ул. “Филип Кутев “ до бул. „ Симеоновско шосе “. В момента е в ход процедура за избор на реализатор.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР