Продължава издирването на стрелеца, който уби 46-годишен мъж в столицата.

...
Продължава издирването на стрелеца, който уби 46-годишен мъж в столицата.
Коментари Харесай

Стрелецът от столичното „Симеоновско шосе“ все още се издирва

Продължава издирването на стрелеца, който умъртви 46-годишен мъж в столицата. Жертвата е с доста престъпни регистрации и държи автокъща до мястото на стрелбата.

Показното ликвидиране става малко след 20 ч. Докато Николай Дракополов чака на червен светофар, килърът се доближава и стреля два пъти. Уцелва жертвата в главата и бяга. Свидетел на изтезанието става 11- годишното дете на приятелката на предприемача, което се вози на седалката до него.

Снимка: bTV

Стрелецът най-малко няколко седмици го е дебнел, криел се е под моста, имал е директна видимост сред автокъщата и по кое време си потегля от нея до, маршрута и до момента в който спрял на светофара и го атакувал.

Бил е с спортен екип, шапка и шал. Дори да е дебнел с месеци не е направил усещане, тъй като под моста се събирали бездомни хора, споделят проверяващи. Приятел на убития зави, че не е получавал закани.

Да стреляш до дете е нагла грубост, разяснява топ криминалистът Ботьо Ботев. По думите му е рано да се каже дали убийството е поръчково или става въпрос за персонално възмездие. Но е реалност, че е добре планувано.

Убитият има 22 престъпни регистрации за обири, грабежи и измами, научи bTV. Според топкриминалиста не може да се прави прилика с поръчковите убийства от 90-те години, тъй като обстановката е друга.

Справка на bTV в комерсиалните регистри демонстрираха, че на името на убития предприемач няма регистрирани компании.

Не едно и две са показните убийства в годините на прехода, до момента в който целите пътуват в колите си.

При старите случаи е стреляно неведнъж, а не както при последния - с два точни изстрела.

На 19 август 2003 година Филип Найденов-Фатик е разстрелян откакто водача му стопира на червен светофар на бул. " България ".

Две години по-късно, на 26 октомври 2005 година още веднъж на бул. " България " е погубен и банкерът Емил Кюлев. Той се движи с джипа си, когато водачът му понижава поради колона от коли. В този момента от крайпътните шубраци изскача мъж и открива пукотевица. Банкерът е покосен от 7 патрона.

На 22 февруари 2006 година в джипа си в квартал " Лозенец " е убит Иван Тодоров – Доктора. С над 10 патрона, водачът му е тежко ранен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР