Продължава издирването на оцелели от урагана Майкъл. Около 1700 души

...
Продължава издирването на оцелели от урагана Майкъл. Около 1700 души
Коментари Харесай

Спасителните екипи засилиха усилията си по издирване на оцелели след урагана Майкъл



Продължава издирването на оживели от урагана " Майкъл ". Около 1700 души са се присъединили в избавителните екипи и към този момент са съумели да ревизират 25 хиляди домове във Флорида, заяви губернаторът на щата Рик Скот. Властите настояват, че броят на починалите ще се окаже по-голям и евентуално ще има жертви и в други щати, наранени от урагана.

Спасителните екипи ускориха напъните си по търсене на оживели измежду руините, останали от урагана " Майкъл ". По-рано беше намерено тяло и това в допълнение ускори издирвателните интервенции. Все още доста обитаеми места са без ток и евентуално ще останат по този начин в идващите дни.

" Търсенето лишава доста време ", настояват спасителите и не престават да обхождат къщите или по-скоро руините в Южна Флорида. Повечето пътища към този момент са проходими, само че към момента има места където паднали дървета и електропроводи препречват улиците.

Около 4000 чиновници на Националната армия във Флорида са призовани да се оправят с отстраняването на отломките от бурята и с издирването на бедстващи и оживели, в това число нови 500 души се причислиха към избавителните интервенции в събота.

Училищата ще останат затворени за неопределен срок, лечебните заведения също са спрели плануваните интервенции и огромна част от пациентите са пренасочени към други лечебни заведения в незасегнатите региони.

" Съжалявам за хората, които са изгубили домовете си. Те не разполагат с купища отделени средства, чакащи сходна злополука ", сподели губернатор Скот.

" Майкъл " е един от най-мощните урагани, които в миналото са удряли Съединени американски щати. Докато множеството поданици съумяха да се изтеглят преди идването му, други въпреки всичко взеха решение да останат и да посрещнат мощта на урагана. Някои едвам са съумели да спасят живота си, когато домовете им са били изтръгнати от основите им, а цели квартали са били потопени от наводненията.

Президентът Доналд Тръмп разгласи проектите си да посети Флорида и Джорджия при започване на идната седмица, а преди часове подписа спомагателна федерална помощ за регионите, наранени от бурята. " Ние сме с вас! ", написа той в Туитър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР