Продължава издирването на нарушителя, който навлезе в ски зоната над

...
Продължава издирването на нарушителя, който навлезе в ски зоната над
Коментари Харесай

Мъж навлезе в ски зоната над Добринище с моторна шейна и застраши живота на хора

Продължава издирването на нарушителя, който навлезе в ски зоната над Добринище с моторна шейна на територията на Национален парк " Пирин " и заплаши живота на хората. За нарушаването стана известно след обява на видеоклип в обществените медии. В националния парк, както и в ски зоните, е неразрешено напредването с моторни шейни.

На фрагментите, публикувани в обществените мрежи се вижда по какъв начин мъжът навлиза с висока скорост в пистовата зона над Добринище. В същото време, две дами, които карат ски, не съумяват да видят в точния момент моторната шейна и се удрят в нея.

За благополучие случаят от събота се е разминал без съществени контузии за потърпевшите, а издирването на нарушителя е затруднено, защото моторната шейна няма регистрационен номер.

Това е първият случай на сходно нарушаване на тази писта. Според планински спасители моторната шейна на фрагментите е извънредно мощна и скъпа, което значи че тя не е наета.

За този случай ние не сме разбрали нищо, тъй като при нас не е идвал сигнал за потърпевш, по пистата се движат единствено наши моторни шейни, единствено ние имаме право, със звукова сигнализация със светлинна сигнализация, а тая шейна е излязла някъде от гората, сподели Цветан Пчелин-ПСС-Добринище.

Нарушението се ревизира от полиция и Национален парк „ Пирин “. Установяването на причинителя обаче се затруднява от обстоятелството, че не е подаден сигнал на телефон 112 сега на случая.

За всички такива нарушавания е редно да се подаде сигнал на 112 с цел да може да се провеждат съответните дейности, с паркова защита и полицията да може да завардим и да хванем нарушителя. Единствените хора в този момент, които могат да кажат кой е този човек, това са органите на Министерство на вътрешните работи и директния свидетел на обстановката. Аз съм сигурен, че ще го намерим, тъй като сега имаме фрагменти минимум на шейната и по какъв начин е облечен, тъй че той в случай че се появи отново, най-вероятно ще го заловим, сподели Росен Баненски-директор на Национален парк " Пирин ".

Ако бъде открит, лидерът на моторната шейна може да бъде санкциониран със сума от 500 до 5000 лв..

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР