Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров

...
Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров
Коментари Харесай

Българи разказаха за спасителната операция на пламналия ферибот в Йонийско море

Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров Корфу . В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.

„ Продължава избавителната интервенция. Общо 11 души липсват, като се допуска, че 9 са българи . Поддържаме контакт с компанията притежател на плавателния съд. От там оповестиха, че избавените ще бъдат извозени ”, сподели Радостин Вакин, консулът ни в Солун пред. 

В ефира на „ Събуди се " български пасажери описаха повече за кошмара.

„ Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вид беше да скоча във водата. Взех един избавителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един миг въжето се заплете и увиснах. В това време пристигна избавителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и по-късно ме избавиха ”, описа един от българските водачи на кораба.

„ Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре проведен. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме ”, показа различен водач.

 „ Бях шокирана, уплашена. Беше огромен пъкъл. Пожарът избухна в 04.00 ч. Бях в кабината и един човек от екипажа ми сподели да изляза незабавно. Сложиха ми избавителна жилетка. В този миг мислиш единствено по какъв начин да оцелееш. Не съумях нищо да взема. Нямам пари, документи ”, описа Боянка Ачкова, оживяла от горящия ферибот.

„ Започнахме да се качваме в избавителните лодки. Благодарение на екипажа сега сме живи. Повече от 100 души бяхме в една лодка. Това беше единственият метод да ни спасят. Имаше талази, беше доста ужасно. Имаше деца, които плачеха ”, описа Лилия Викторова, друга оживяла.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР