Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор. Това заяви

Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор. Това заяви ...

Още търсят бегълците от Софийския затвор, няма гаранция, че са в България.

Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор. Това заяви в ефира на БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод бягството на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев в началото на април. Оказва се, че тези затворници са били подготвени. Няма никаква гаранция, че са на територията на страната. Надявам се, че са. Ако са избягали, червена бюлетина и продължаваме да ги търсим. Рано или късно ще ги хванем, убеден е вътрешният министър.

Ролята на МВР бе да изпълнява това, което ни нареди прокуратурата. Така Валентин Радев отговори на въпрос относно присъствието на полицията по време на показния арест на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. Ние сме там, изпълнявайки само това, което реши прокуратурата. Те ни разпореждат, ние отиваме, лаконичен бе Радев.

Надявам се, че това е изолиран случай. Това е разработка на служба "Вътрешна сигурност". Ще видим какви доказателства са събрани. Нашата роля е да съберем максимално качествен доказателствен материал, който да предадем на прокуратурата и те да успеят да убедят съда, стана ясно още от думите на вътрешния министър.

Валентин Радев отбеляза, че краткосрочните мерки за решаване на въпроса са свързани с допълване на камери с голяма резолюция, с които да се наблюдават секторите на стадиона. Вътрешният министър предупреди феновете да идват по-рано за мачовете, защото проверките ще бъдат засилени. Ще отделим допълнително хора, за да присъства повече униформен състав на стадиона. Радев поясни, че състоянието на полицайката, която пострада заради хвърлена бомбичка на мача Левски-ЦСКА, се подобрява.
Вътрешният министър коментира и темата с контрабандата на цигари, като заяви, че 50 милиона къса цигари са хванати миналата година, а само за това тримесечие ние сме хванали 40 милиона къса цигари, каза още Радев.
По отношение на войната по пътищата министърът посочи, че МВР отговаря за контрола. Валентин Радев цитира данни, според които 60% от ПТП-та са по вина на водачите, 20-25% са по вина на транспортните средства и 15% остават за осигуряването на контрола и пътната безопасност.

Източник: actualno.com