Продължава издирването на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра в

...
Продължава издирването на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра в
Коментари Харесай

Търсят изчезналите рибари в езерото Мандра с дронове и лодки

Продължава издирването на двамата изчезнали риболовци в езерото Мандра в Бургас. Мъжете са в неопределеност от неделя. Тогава 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезнали с надуваема рибарска лодка. Оттогава няма и диря от тях.
Днес търсенето продължава с лодки на общината и ИА ''Рибарство и аквакултури''. Според шефа на ИАРА доцент Ваня Стаматова при вчерашния обход на езерото изчезналите не са били открити. " Продължава обходът, оказваме цялостно подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи, надяваме се да ги намерим живи ", показа тя.
Кметът на Бургас съобщи, че към 7 кв. метра са били обследвани. " За страдание няма диря от изчезналите риболовци. В светлата част продължаваме. Засили се доста и дъжда, паднаха и батериите на двата дрона. След половин час още веднъж ще се включат. Двамата риболовци са влезнали в езерото от вилна зона към 12 вечерта. Лодката им е била с весла, без мотор. Пускали са мрежи в плитката част, а по-късно се губи връзката с тях. Изпратихме лодки и в най-отдалечената част на езерото. Очакваме доброволци, които познават езерото, да ни оказват помощ, тъй като то е огромно и рисково ", разкри Димитър Николов. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР