Продължава издирването на бившия полицай Веселин Димитров, за когото се

...
Продължава издирването на бившия полицай Веселин Димитров, за когото се
Коментари Харесай

Преживял ужаса в блока във Варна: Бяхме в капан, виках за помощ през прозореца

 Продължава издирването на някогашния служител на реда Веселин Димитров, за който се счита, че е взривил блока във Варна. Преди време жена му подала тъжба поради домашно принуждение. Мъжът е имал издадена ограничаваща заповед от 6 януари. 

" Става въпрос за психопатна демонстрация в основата, на която стои ревността. Човекът се е изкарвал жертва. Практиката демонстрира, че насилниците постоянно се пробват да смекчат виновността си пред обществото. Освен това споделя, че може би ще се самоубие, в случай че жена му не се върне при него. С това изявление е целял да притегли внимание. Става въпрос за 20-годишен тормоз. Вероятно мъжът е злоупотребявал с алкохол, което също му е влияело ", съобщи в ефира на " Здравей, България " по Нова психиатърът Веселин Герев. По думите му полицията е трябвало да управлява случая, откакто има издадена ограничаваща заповед.

" Веселин е някогашен служител на реда. Така че евентуално е бил предизвестен от негов сътрудник, с цел да се размине без проблеми. Служителите на Министерство на вътрешните работи имат доста характерен психопрофил. Те са малко по-агресивни и настойчиви. Много от тях не могат да разграничат професионалните си задължения от персоналния си живот. ", разясни Герев. По думите му живеещите в блока мъчно ще се оправят с шока от претърпяното.

Психиатър Герев е съвсем сигурен, че Веселин не е втората жертва. " Трябва да се ревизират близки и познати на дамата, които може да са били във взривения апартамент. Възможно е тя да не е била сама ", заключи Веселин Герев.

Трети ден след взрива няма изясненост какво е предизвикало погрома. Пострадалите при случая се възвръщат, само че обгорените жилища са негодни за обитаване. Все повече хора се нуждаят от настаняване в общински жилища. Сред тях е и Иван Иванов, който разказа какво се е случило.

" Вече съм по-добре. Семейството ми ще бъде изписано през днешния ден от болничното заведение. Случилото се е страховит потрес. Да се събудиш в 04:20 и да видиш на всички места пламъци и пушек. Бяхме в капан. Помня, че дадох на жена ми и детето мокри кърпи, с цел да можем да дишаме. Отворих прозореца и виках за помощ. Кучето ни се скри от смут. Връщах се да го диря. Реших, че е умряло. За благополучие, се оказа, че се е избавило. В момента живеем при родителите ми, само че не можем да останем за непрекъснато там ", описа Иван.

" До момента в общински жилища са настанени 13 души. Иван може да се обърне за подпомагане към кмета, с цел да му бъде помогнато ", съобщи Таня Василева, шеф " Социални действия " в Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР