Продължава издирването на алпиниста Боян Петров, който изчезна по време

...
Продължава издирването на алпиниста Боян Петров, който изчезна по време
Коментари Харесай

Близък приятел на Боян Петров: Ситуацията е критична

Продължава издирването на алпиниста Боян Петров, който изчезна по време на експедиция по изкачването на 8-хилядника Шиша пангма.

Един от най-близките другари на алпиниста Боян Петров уточни, че несъмнено обстановката за него е сериозна.

„ Боян е доста квалифициран планинар, само че обстановката сега е сериозна и той несъмнено бедства някъде, въпросът е къде. Трябва да се случи знамение, с цел да разберем какво се става с него “, сподели проф. Павел Стоев пред NOVA.

Проф. Стоев описа, че Петров е претърпял компликациите в живота си досега точно с помощта на своята борбеност.

„ Боян Петров е неповторим с волята си, ужасно борбен, мечтател и романтик. Такива хора в днешно време съвсем не се срещат ”, споделя той.

Професорът е безапелационен, че вяра алпинистът да е оживял има.

„ В планината могат да ви застигнат два вида бедствия – такива, които можеш да предвидиш и за които съм сигурен, че той е квалифициран. Притесняват ме тези бедствия, които се случват за секунди – рухване на лавина, формиране на цепнатина и други ”, разяснява още проф. Стоев.

Същевременно в обществените мрежи десетки българи споделят въздействаща обява, в която се разяснява мощният отзив в обществото във връзка изгубването на българския планинар. 

" Паниката за Боян Петров този път е изцяло оправдана. Боян е сред дребното българи, с които можем да се гордеем, с намерено сърце. Във подправена страна, с подправени звезди, в които машината за известност бълва лъскаво опаковани отпадъци, Боян е златното изключение ", се написа в обявата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР