Продължава информационната кампания за български и чуждестранни граждани На работа

...
Продължава информационната кампания за български и чуждестранни граждани На работа
Коментари Харесай

За седмица кампанията „На работа в БГ” привлече близо 2200 търсещи работа

Продължава осведомителната акция за български и задгранични жители „ На работа в БГ ”, като за първата седмица на провеждането й 2157 търсещи работа посетиха откритите шатри на Агенцията по заетостта.

На общо 143 събития в 91 обитаеми места в страната, жителите на България, Украйна и редица други страни се срещнаха на място с 167 работодатели и получиха съвещания от екипите на бюрата по труда за опциите да стартират работа у нас.

Почти 6700 са свободните работни места, предлагани през първата седмица на акцията, като огромна част от тях са оповестени от работодателите като подобаващи и за украински жители. Актуалните позиции са главно в бранша на хотелиерството и туризма – камериерки, готвачи, сервитьори, бармани, масажисти, хигиенисти, само че не са малко и местата в областта на производството, строителството, осведомителните технологии и медицината – техници, оператори на данни, програмисти, монтажници, служащи в строителството, машинни оператори, брокери, лекари, акушерки, зъботехници и доста други. Освен за наличните свободни работни места, търсещите работа получиха информация и за всички услуги, предлагани от Агенцията по заетостта – ориентиране към шеф, включване в образование, професионално насочване, психическо подкрепяне и други

Кампанията „ На работа в БГ ” ще продължи до 3 юни, като описът с обитаемоте места, в които ще се организират осведомителни срещи, е уголемен. Графикът е оповестен на уеб страницата на Агенцията по заетостта в раздел „ На фокус ” и се актуализира непрекъснато. Повече информация за акцията и опциите за присъединяване в нея може да бъде открита тук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР