Продължава и борбата с пожарите в Италия. Огънят засегна Сицилия,

...
Продължава и борбата с пожарите в Италия. Огънят засегна Сицилия,
Коментари Харесай

800 евакуирани, петима ранени при горски пожар в Италия

Продължава и битката с пожарите в Италия. Огънят засегна Сицилия, както и няколко района по Адриатическото крайбрежие, измежду които Абруцо, Марке и Молизе.

В Пескара пламъците доближиха до къщите и плажовете в южните елементи на града, събощава организация АНСА. Кметът на града дефинира обстановката като " злополука с невъобразими размери ", само че добави, че пожарите към този момент са овладяни.
 Пожар до газопровода край Благоевград Пожар до газопровода край Благоевград
Голям пожар гори покрай газопровода до Благоевград, оповестява БГНЕС. По първична информация са се запалили шубраци и треви в непос...

Огънят засегна четири резервата в покрайнините на града. В гасенето се включиха доброволци. Местните управляващи оповестиха изключително състояние. Прокуратурата в Пескара е почнала следствие. Най-малко петима души са били ранени и към 800 души са били евакуирани.

Пожарната работа на Италия съобщи, че за последните 24 часа нейни чиновници са взели участие в битката с главно в южната част на страната - 250 в Сицилия, 130 в Пулия и Калабрия, 90 в Лацио и 70 в Кампания.

Горски пожари има също в Гърция, Турция и Испания, напомня „ Гардиън “.

Южна Европа се бори с една от най-екстремните горещи талази за последните десетилетия, като температурите скачат над 40 градуса по Целзий, а огнената буря принуди стотици хора да се изтеглят.
 Пожар край Топлоелектрическа централа Бобов дол Пожар край Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
Пожар избухна край Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Горят сеносъбирачна машина и бали сено. Огънят е предизвикал и мощно задимяване, поради което придвижване...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР