Продължава гасенето на пожара в Стара планина, който пламна в

...
Продължава гасенето на пожара в Стара планина, който пламна в
Коментари Харесай

Пожарът в Стара планина е ограничен на наша територия

Продължава гасенето на пожара в Стара планина, който пламна в неделя и се трансформира в най-голямата буря на Балканите. Огънят обхвана повече от 40 хиляди декара в България и Сърбия. Към момента на наша територия пожарът е стеснен, съобщи Българска национална телевизия.
Вчера късно през нощта от тук се виждаха тлеещи пламъци, през днешния ден могат да се видят единствено пушек и мъгла. Макар и към този момент стеснен пожарът продължава да тормози огнеборците, защото тлее в някои труднодостъпни точки.
Рано сутринта към тези сектори потеглиха към 120 души пожарникари, военни и доброволци. Местните пожарникари са в непрестанен контакт с сътрудниците си от Пирот, които не престават да водят борба с пожара.
"По-голяма е заплахата от Сърбия, тъй като там сътрудниците мъчно се оправят. Там са повече борови гори, които горят върхово. Трудно е за гасене. Теренът е съвсем непристъпен. Пожарни не могат да се изкарат. Само на ръка, а борова гора на ръка няма по какъв начин да я изгасите. Разпространява се пожарът в сръбско, отива към връх Миджур от тяхната страна, само че тук-там може би префърга и в нашата ", сподели Венцислав Райков, РДПБЗН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР