Продължава гасенето на пожара в борова гора край Твърдица, съобщи

...
Продължава гасенето на пожара в борова гора край Твърдица, съобщи
Коментари Харесай

Продължава гасенето на голям горски пожар край Твърдица

Продължава гасенето на пожара в борова гора край Твърдица, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на регионалния шеф на Сливен Минчо Афузов. През цялата минала нощ пожарни екипи са гасили огъня наоколо до обитаемото място, с цел да се ограничи достъпът му до къщите.

Между 500 и 600 декара борова гора в местността Кутра са обхванати от огъня, който е горящ през вчерашния ден след 14 часа. Смята се, че пожарът е тръгнал от нерегламентирано бунище.

Според регионалния шеф пожарът е овладян и няма заплаха за обитаемото място, само че към среднощ и сутринта към 4 часа е имало сериозни моменти. Няма обгазяване, като това зависи от посоката напразно и все още няма такива индикации.

Две огромни тежки машини вършат просеки в гората, страната е осигурила булдозер, който работи на билото, като по-малка сходна машина се пробва да ограничи пожара на изток. От през вчерашния ден боен хеликоптер оказва помощ в гасенето от въздуха.

В гасенето вземат участие и доброволци, откакто нощес от община Твърдица приканиха жителите да оказват помощ. Пожарът е в труднодостъпна околност, стръмно е и може да се гаси само на ръка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР