Продължава гасенето на пожара на територията на военния полигон Ново

...
Продължава гасенето на пожара на територията на военния полигон Ново
Коментари Харесай

Продължават опитите за овладяване на пожара над полигон „Ново село“

Продължава гасенето на пожара на територията на военния полигон " Ново село " , заяви пред публицисти комисар Владимир Демирев , шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Сливен.

Пожарът породи в четвъртък като низов, тръгнал от сухи листа и шубраци . В потушаването му вземат участие военнослужещи от полигон " Ново село ", пожарникари и горски чиновници.

При преустановяване на дейните дейности по гасене нощес са били оставени две огнища , като източното е било съвсем ликвидирано. При така наречен западно огнище има направена минерализована линия, като горски чиновници ревизират дали някъде огънят не я е трансферирал. Там ще бъдат съсредоточени и силите за локализиране и преодоляване на пожара . Ако огънят не трансферира линията, няма да се наложи гасене с хеликоптери, уточни той.

Комисар Демирев добави, че са в непрестанен контакт с началника на полигона и под негови инструкции работят по този начин, че да бъдат избегнати произшествия и зони, където може да има невзривени муниции , останали от военни учения. Учебни стрелби са измежду версиите за повода за пожара.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР