Продължава гасенето на пожара край военния полигон „Тюлбето“ до Казанлък.

...
Продължава гасенето на пожара край военния полигон „Тюлбето“ до Казанлък.
Коментари Харесай

Пожарът край Казанлък се разгоря отново, няма опасност да близките населени места

Продължава гасенето на пожара край военния полигон „ Тюлбето “ до Казанлък. Огънят се разгоря още веднъж, откакто следобед се обърна посоката напразно. Към момента няма заплаха за околните обитаеми места.

След като тази заран два военни хеликоптера се включиха в гасенето на пожара и помогнаха за преодоляването му, пламъците се разгоряха още веднъж поради вятъра. Това наложи хеликоптер да се включи наново в гасенето.

Огънят трансферира основния път Казанлък-Стара Загора и обхвана сухи треви, до които има автоморга, фотоволтаичен парк и площадка за противоградна отбрана. Наложи се част от площадката да бъде демонтирана поради взривните материали, които се намират на нея.

Пожарът е обхванал над 1400 дка и беше спрян на метри от обитаеми вили.

Движението по пътя е отворено единствено в посока от Казанлък до Стара Загора. Трафикът към Казанлък се реализира по обходен маршрут.

Подробности вижте във включването на Десислава Петкова.

В гасенето на пожара оказват помощ и военнослужещи с техника. На място към през днешния ден следобед са 231 военнослужещи с 15 машини от 61-ва Стрямска механизирана бригада, оповестяват от министерство на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР