Продължава гасенето на пожара, който обхваща над 1000 декара борова

...
Продължава гасенето на пожара, който обхваща над 1000 декара борова
Коментари Харесай

Втори ден гори пожарът над пазарджишките села Калугерово и Лесичево

Продължава гасенето на пожара, който обгръща над 1000 декара борова гора над пазарджишките села Калугерово и Лесичево. Огънят пламна през вчерашния ден следобяд, само че поради високите температури и вятъра бързо се популяризира нависоко. От тази заран в гасенето вземат участие хеликоптер и тежка техника.

Продължава гасенето на огромния пожар в иглолистна гора сред селата Калугерово и Лесичово. В следобедните часове към потушаването на огъня се включи втори хеликоптер.

В първите часове след експлоадирането на пожара огънят бързо се популяризира в разнообразни направления. В момента няма директна заплаха огънят да доближи до обитаемоте места. Хората обаче още са обезпокоени.

Повече от денонощие огнеборците са на мястото и се борят със стихията.

" Цяла нощ сме тук с техниката. Направили сме линии, с цел да можем да го ограничим. На този стадий сме го лимитирали, само че нищо не се знае. Много е тежко времето. Надяваме се да се оправим ", съобщи Гавраил Рангелов- шеф на Горско стопанство-Пазарджик.

Над 70 души вземат участие в гасенето на пожара.

" Гасенето се прави най-вече на ръка с сътрудници от пожарната, доброволни формирования и горски чиновници ", добави комисар Ангел Ангелов, шеф на РДПБЗН-Пазарджик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР