Продължава гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското

...
Продължава гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското
Коментари Харесай

Продължава потушаването на пожарите край селата Поповица и Изворище

Продължава гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското село Поповица. Огънят е обхванал към 5 декара. Той потегли от фуражните хранилища до кравефермата край селото.
През нощта четири екипа на пожарната са дежурили непрестанно, заяви БНР.

 Локализираха пожара в село Поповица
Локализираха пожара в село Поповица

Огънят е обхванал три сеновала на повърхност от към 10 дка, там има към 5 000 животни

Огънят беше локализиран през вчерашния ден по обед, само че за окончателното загасяване на пламъците, обхванали над 200 тона недодялан фураж - бали с люцерна и сено, е нужно повече време, обявиха от пловдивската пожарна.

Няма заплаха за близката кравеферма. Тя е благосъстоятелност на компания, която е измежду най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на произвеждане. Все още се обясняват аргументите за пожара.

Овладян е пожарът, който през вчерашния ден обхвана вилната зона край бургаското село Изворище. От сряда късно вечерта е отворен за коли и пътят Бургас - Ветрен. Градският превоз се движи по график, оповестиха дежурните от общината.

Според Нова телевизия, огънят е засегнал 10-12 къщи и икономически постройки. Пострадали хора няма, тъй като са евакуирани в точния момент. Материалните вреди са доста огромни. Пожарникари не престават да наблюдават мястото, тъй като от вятъра се възпламеняват обособени дребни огнища.

 Пет пожарни гасят сухи треви край село Изворище
Пет пожарни гасят сухи треви край село Изворище

Евакуираха част от блок в столичния кв. " Дружба "

Часове наред огнеборците се опитваха да потушат стихията, само че мощният южен вятър затрудняваше дейностите им. Опасността от пожари остава и през днешния ден. За 26 области в страната е в действие жълт код за високи температури. Само за Варна и Бургас няма разгласен жълт код за рискови жеги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР