Продължава гасенето на големия пожар над Девин, който обхвана около

...
Продължава гасенето на големия пожар над Девин, който обхвана около
Коментари Харесай

Продължава потушаването на пожара край Девин

Продължава гасенето на огромния пожар над Девин, който обхвана към 1500 декара гори в мъчнопроходим регион, в който има до 100-годишни дървета. С цел попречване на в допълнение разгръщане на огъня, през цялата нощ на четирите му фронта са останали дежурни екипи.

Няма заплаха за локалното население. Над 60 пожарникари, горски чиновници, екипи от община Девин и доброволци не престават гасенето на огнената буря.

Около 1/3 от територията на пожара са държавни гори. Останалите наранени терени са аграрен фонд, треви и шубраци, съобщи БНР.

Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Смолян комисар Симеон Цървуланов сподели: "Времето се затопли и започнаха да излизат обособени огнища и прехвърляме хората от едно място на друго. Извършват се гасителни дейности. Засега няма да се наложи да включим гасителна техника ".

Трето денонощие продължава гасенето на пожара в химическия комбинат „ Свилоза “ в Свищов. Там изгоряха хиляди кубически метра дървесина. От компанията, противопожарната работа и Регионалната екоинспекция твърдят, че няма обгазяване на града. В 5 области на страната за през днешния ден е разгласен екстремален показател на пожароопасност, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението за вероятни бързо разпространяващи се и мощни пожари е в действие за областите Хасково, Ямбол, Стара Загора, Сливен и Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР