Продължава дипломатическата буря, която предизвика посещението в Тайван на председателя

...
Продължава дипломатическата буря, която предизвика посещението в Тайван на председателя
Коментари Харесай

Дипломатическата буря заради Тайван продължава

Продължава дипломатическата стихия, която провокира визитата в Тайван на ръководителя на Камарата на представителите на Съединените американски щати.

Русия преглежда визитата на Нанси Пелоси като очевидна провокация, са споделя в изказване на съветското външно министерство. Северна Корея, Куба, Венецуела и Никарагуа също осъдиха визитата, съобщава Нова тв.

Посланикът на Съединени американски щати беше извикан в китайското външно министерство, като Пекин акцентира, че ще има „ извънредно съществени последици ”. Китай към този момент разгласи военни учения във водите към Тайван от 4 до 7 август. Белият дом желае да избегне разрастването на напрежението в директен спор.

„ Китай се закани да предприеме по-нататъшни стъпки и ние чакаме, че те ще продължат да реагират в по-дългосрочен проект. Ние няма да се занимаваме с дрънчене на саби. Ще продължим да действаме в моретата, в небето на западната част на Тихия океан, както сме правили от десетилетия. Ще продължим да поддържаме Тайван, да пазиме свободен и отворен Индо-Тихиокеански район и да се стремим да поддържаме връзка с Пекин. Ще продължим да вършим това, което вършим, а то е да поддържаме мира и стабилността в Тайванския проток ”, разгласи представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР